МЗХГ подготвя стратегия за цифровото земеделие

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

Министерство на земеделието, храните и горите вече предприе действия за развитие на стратегия за развитие на цифровото земеделие, която ще формулира целите и политиките в областта на цифровата трансформация на земеделието и ще набележи конкретни мерки за тяхната реализация. Това каза министър Румен Порожанов по време на парламентарен контрол в отговор на депутатски въпрос.

Това е изключително важна тема, която има потенциал освен да направи нашето земеделие конкурентоспособно, може и да стимулира младите хора да се занимават със земеделие. Младите са носители на капитал за осъществяване на цифровото земеделие и повишаване на производителността на труда. В последните години младите имат все повече интерес да се занимават със земеделие.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА