8 добруджанци от Добричко са декларирали доход над 1 млн. лева

Георги Узунов
Георги Узунов
2 Минути

Осем жители на Добричка област са декларирали доход над 1 милион лева за миналата година. От началото на кампанията – на 1-ви януари, до сега в НАП – Добрич са подадени общо над 1650 данъчни декларации от граждани, като над 1150 от тях – по електронен път, съобщи Димитрина Германова – началник на отдел “Услуги за клиента”. 720 фирми от региона също вече са декларирали печалбата си за 2017-та. Данъчната кампания приключва на 30-ти април.

По време на кампанията офисите на НАП работят без обедна почивка, а в дните на изтичане на крайни срокове ще бъдат обслужени всички чакащи – докато има клиенти в салона, отбеляза още Димитрина Германова.

Ново тази година е доброволното деклариране на необлагаеми доходи – например продажба на имущество, наследства, дарения, в ново приложение 13 на данъчната декларация. Справката за изплатени доходи извън трудов договор, подавана от самоосигуряващи се лица и предприятия, ще се подава по-рано от досега – до 15 март, вместо до 30 април.

От НАП Добрич напомнят, че и тази година гражданите и фирмите могат веднъж годишно сами да коригират дължимия данък, деклариран пред НАП с годишната данъчна декларация. Това става с подаването на еднократна коригираща декларация, като срокът за подаването й и в двата случая е до 30 септември на текущата година за промени, свързани с декларираните данъци от предходната година.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА