Здравословните съставки са ключови двигатели в производството на храни

Кирил Александров
Кирил Александров
1 Минути

37% от потребителите в световен мащаб посочват, че избират по-здравословни варианти за похапване между храненията, а 75% от запитаните казват, че имат и междинни закуски поне веднъж дневно, това казва на семинар за хранителните услуги Дейвид Хенкс, старши директор на “Техномик”, съобщава agriland.ie. По думите му потребителите вече много съзнателно избират храната си, а делът на тези, които похапват по-здравословно се е удвоил за две години. В момента производителите правят от съставките герои и ако използват чисти съставки, прости рецепти, без добавки, е много по-вероятно да постигат успехи.

“Всеки може да направи от съставките герой, не само скъпите ресторанти”, коментира Хенкс. Той обръща внимание, че потребителите не класифицират като здравословни нискокалорични храни или такива с ниско съдържание на мазнини, а такива, които са истински. “Завръщането към всичко естествено, към устойчивото, към това, което е отгледано във фермата, всичко това създава храна с история. Това се приема за здравословно сега”, отбелязва старши директорът на компанията, оперираща с храни.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама