Форум за развитие на земеделието и тенденции на стоковите пазари организира САРА в столицата

Кирил Александров
Кирил Александров
2 Минути

На първи ноември ще се проведе четвъртият научно-приложен обзорен форум „Развитие на земеделието и тенденции на стоковите пазари“. Той е иницииран от Центъра за икономически изследвания в селското стопанство – САРА, към Института по аграрна икономика. Събитието е част от международната научна конференция „ОСП – настояще и бъдеще“.

По време на форума САРА ще представи своите прогнози за развитие на основни сектори в българското земеделие. Очаква се да бъде проведена сериозна дискусия по обявените резултати и прогнозираните тенденции между фермерските организации, браншовите съюзи, публичната власт и други участници. В мероприятието ще се включат и изследователи от ЕС и САЩ, които ще представят предвижданията си за развитието на световното и европейско земеделие през следващите няколко години. Съвместното обсъждане и работа на изследователи, браншовици, експерти и вземащи решения специалисти ще даде възможност да се очертаят по-добре средносрочните перспективи пред българското земеделие и да се повиши информираността на всички заинтересовани страни, като се направят ценни изводи, прогнозират от САРА.

Първият дискусионен панел ще бъде на тема „Растениевъдство“. На него презентаторът д-р Емилия Соколова ще представи модел „Зърно“ и модел „Зеленчуци“. Заедно с нея работата на панела ще се ръководи и от д-р Джулиан Бинфийлд. Очаква се в дискусията да вземат участие представители на зърнения бранш, производители и преработватели на плодове и зеленчуци, както и производители на оранжерийна продукция.

Във втория дискусионен панел, който е на тема животновъдство презентатори ще бъдат Васил Стойчев, който ще представи модел „Мляко“ и модел „Месо“ и Мариуш Хамилчук от Полша.

Последният дискусионен панел – „ОСП след 2020“ се проведе под ръководството на проф. Храбрин Башев. На него ще бъдат направени презентации от доц. Божидар Иванов от Института по пазарна икономика, от д-р Тревор Донелан от Ирландия и д-р Руул Йонгениел от Холандия. В тази част от събитието се очаква да се включи представител на Национален земеделски форум, както и на синдикалните и изследователските организации в земеделието.

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА