Овесени бисквити от водорасли и юфка от жълъди – новата мода в храненето

Кирил Александров
Кирил Александров
1 Минути

Овесени бисквити с водорасли, юфка от жълъди, камилско мляко с женшен или чипс с аромат на мента. Това са само част от новите продукти, изложени на Anuga – най-голямото изложение за храни в света. До 11 октомври 7400 изложители от 107 държави ще представят своите продукти на панаира в Кьолн върху 284 000 квадратни метра. През тази година държава – партньор е Индия. На това събитие се представят напитки, месо и месни продукти, замразени храни, охладени и пресни храни, млечни продукти, хляб, хлебни изделия и супи, биологични продукти и т.н. от хранително-вкусовата промишленост.

От събота акцентът е върху протеиновите продукти, чието търсене нараства силно във всички категории – месни, вегетариански или вегани, според данни от индустрията. Биологичната храна също ще играе важна роля на панаира до 11 октомври.

Според Федерацията на германската хранителна индустрия (BVE) потребителите все повече търсят балансирана диета. От 40 000 нововъведени хранителни продукти всяка година в Германия, само около 13 000  се задържат на пазара повече от две години. Около 1000 стартиращи фирми се създават в хранителната промишленост на Федералната република всяка година.

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА