Агенцията по горите ще работи с Каталония в сферата на биомасата

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Агенцията по горите ще работи съвместно с департамента по гори в Каталония за  устойчивото използване на биомаса от горите, стана ясно по време на двустранна работна среща на представители на ИАГ и Департамента по гори към каталонското Министерство на земеделието и горите, съобщават от българската агенция. Двете страни ще си обменят информация, свързана с горите и горските територии по проект „Регионални политики за устойчива биоенергия“ по програма ИНТЕРРЕГ Европа на Европейския съюз.

Срещата се е случила по време на 5-то Международно изложение за биомаса в град Вик, Испания. На събитието са представени  иновации за осигуряването и  оползотворяването на биомаса за енергия. Повечето показани технологии са свързани с първичната обработка на обла дървесина, производството на пелети и енергия от биомаса. Участниците в изложението се запознаха с възможностите за комбиниране на различни източници на енергия – биомаса, слънчева енергия, топлинна енергия от земята и др.

Нашето представяне е акцентирало върху предстоящото разработване на План за действие за енергия от горска биомаса. В края на март ще се проведе втората среща на Междуведомствената експертна работна група на заинтересованите страни.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА