Ловец се удави в Дунав, гонейки патица

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Възрастен и опитен ловец загина при излет за диви патици край река Дунав. Мъжът се е удавил при опит да извади от реката отстреляна птица.

73-годишният Тошко Илиев отишъл на лов за диви гъски и патици в района на помпената станция до крайдунавския град, съобщиха от Ловното сдружение в Лом.
Ловецът свалил няколко зеленоглави патици, но последната от тях паднала върху леда в Дунав. Мъжът тръгнал да я вземе, но ледената кора се счупила и той пропаднал в реката. Студът, дебелата шуба и ботушите попречили на ловеца да изплува.
Синът на загиналия ловец – д-р Виталий Илиев, е зам. директор на болницата в Лом и също е ловец.
През последните седмици заради студа и снега голямата река е пълна с птичи ята, а сутрин и вечер небето почернява от ятата им, съобщава изданието “Ломпрес”. Много ловци дебнат прелета край реката и се хвалят с добра слука. Влизането във водоеми по леда обаче е изключително опасно, отстреляните птици се прибират с куче или въдици, коментираха опитни стрелци.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА