Времето през идните дни

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Днес жълт код за опасен вятър е определен за половината от територията на страната. Той засилва усещането за минусови температури. Заснежени и заледени са пътните настилки в цялата страна.

Утре, 31 декември, вятърът ще утихне в повече области в страната, а в източните райони ще остане жълт код за ветровито време.

untitledНовата година ще започне със слънчево, но студено време. „Температурите ще са между -5 и 0 градуса към полунощ, след това ще се понижават още, като на 1-ви сутринта ще бъде доста студено. През деня дневните температури ще започнат да се повишават и до 3-ти, 4-ти януари ще бъдат сравнително високи. Валежи през този период не се очакват. След това времето ще бъде променливо, с големи температурни колебания. В края на десетдневието се очаква застудяване и валежи“, обясни Марияна Попова, синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН цитирана от „Фокус“.

Екстремно ниски температури през януари не се очаква да бъдат регистрирани. Най-високите стойности, които ще бъдат отчетени, ще са около 10-15 градуса, допълни синоптикът.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА