Производство на непастьоризирана и нефилтрирана бира започва и в Пазарджик. Това е първата пивоварна в града, а пивото ще е занаятчийско, съобщава местният сайт pzdnes.com. Бъдещите планове за развитието на пивоварната е към нея да бъде създаден малък ресторант, в който да се предлага домашно приготвена храна. Припомняме, че в интервю за Агрозона изпълнителният директор на Съюза на пивоварите в България Ивана Радомирова каза, че на запад се е превърнало в традиция до пивоварните да има заведение за хранене, където да се предлага произвежданото пиво.
В утрешния съботен ден от 12.00 до 18.00 часа любителите на хмеловата напитка ще могат да опитат 5 вида бира в новата пивоварна, предвидени са рок музика и барбекю. Предвижда се дегустации в малкото предприятие Ромбус да се правят всеки ден след 15 ч. като потребителите ще имат възможност и да закупуват пиво за дома.