Увеличиха световната прогноза за производство на зърно до 2,046 млрд.тона

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Международния съвет по зърното IGC е увеличил прогнозата си за производството на зърно през тази година с 20 млн.тона до 2,046 млрд. т. Очаква се реколтата от пшеница да бъде с 6 млн. т повече, а от царевица с 14 млн. т.

В повечето страни от света, включително ЕС, САЩ и Русия се очакват високи добиви. Изключение прави Франция, където дъждовете по време на жътвата доведоха до намаление в реколтата и спад в качеството. Очаква се световното потребление да достигне 2029 млн. т., от които 896 млн. т фуражно зърно. В настоящият сезон се предвижда крайните запаси да бъдат 488 млн. т., което е с 17 млн. т повече, отколкото в сезон 2015/2016. Световната търговия пък ще бъде в обем 324 млн. т, година по-рано е е достигнала 341 млн. т.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА