Комбайнери открили изгубено дете в Русенско

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Тригодишният Димо, който се изгуби преди пет дни в района на русенското село Смирненски, е открит жив и в относително добро здравословно състояние в петък.

Пожарникари, полицаи и доброволци обхождаха пет дни района в търсене на загубилото се момче. В петък към 15 часа то е открито от двама комбайнери, които чули плач от храсти около житна нива, недалече от гориста местност край село Тетово. Детето се разплакало при звука на включената машина и мъжете го забелязали.

Според лекарите, Мохамед е контактен, но е в тежко състояние, тъй като е прекарал четири дни без вода и храна на високите летни температури. Детето е силно обезводнено, но няма никакви съществени наранявания. При първия оглед, екипите на Спешното отделение са установили охлузни рани и кърлежи по тялото му.

В започналата още във вторник спасителна акция участваха десетки служители на полицията, пожарната, Гражданска защита, горски служители, близки на детето и над 100 доброволци. Използвани бяха термокамери, част от гората край селото бе облетяна с дрон. Детето е било заедно със семейството си и още около 60 души от Търговище, които всяка година идват в гората да берат липа. Те разпънали палатките си от десет дена край село Смирненски. Изчезването на детето било установено в понеделник късно вечерта, когато родителите му се върнали от брането на липов цвят. Първоначално ромите обаче не уведомили полицията за изчезването на момченцето, защото мислели, че сами ще го намерят. По-късно се обадили на спешния тел. 112, след което бяха вдигнати на крак всички служби.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА