Няма опасност от преливане на язовирите, стопанисвани от „Напоителни системи“ ЕАД

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Във връзка с падналите обилни валежи  на територията на страната, няма опасност от преливане на язовирите, които се стопанисват от „Напоителни системи“ ЕАД, съобщават от дружеството. Всички водни обекти са под постоянно наблюдение от служители на дружеството, като се извършва постоянен контрол на водните нива.  Стопанисваните язовири разполагат средно с 54% свободен обем. От големите язовири – „Огоста“ е пълен 52%, „Жребчево“ – 56%, „Тракиец“ – 53% и „Панчарево“ – 72%.

Съобразно възможностите на всеки язовир контролирано се изпускат част от водите за осигуряване на свободен обем.

Повредени диги има по поречието на р. Харманлийска при село Динево, Област Хасково и по поречието на р. Места при село Блатска, Област Благоевград. Те не представляват опасност за населението и инфраструктурата. Служителите на „Напоителни системи“ ЕАД работят по отстраняването на проблема.

На територията на страната работят 24 отводнителни помпени станции.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА