Хранителната система генерира 30% от всички парникови газове, предизвикани от човека

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

В световен мащаб хранителната система генерира 30% от всички парникови газове с антропогенен характер, сочи доклад, посветен на влиянието на земеделието върху климата, цитиран от globalmeatnews.com.

За целите на доклада е проведено международно проучване в 12 страни като по-детайлно е било в САЩ, Китай, Бразилия и Великобритания. Изследването е заключило, че потребителите нямат достатъчно информация за връзката между консумацията на месо и парниковите газове. Запитани за екологичния аспект на храните, потребителите най-често споменават опаковките, обобщава проучването.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама