България и Катар започват действия по активно сътрудничество в областта на земеделието

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Българската и катарската страна започват действия по активното развитие на сътрудничеството си в областта на земеделието, стана ясно днес по време на проведената официална среща на министъра на земеделието и храните Десислава Танева и министъра на околната среда на Катар Ахмед Амер ал Хумейди, предават от пресцентъра на МЗХ. В съобщението се посочва, че арабската държава проявява засилен интерес към наши селскостопански продукти. Интересът е предимно към секторите овцевъдство, птицевъдство и пчеларство. Именно в тези области са и инвестиционните намерения на Катар у нас.

Министър Танева обръща внимание, че в България няма ГМО продукти и произвежданата продукция е биологично чиста, което предоставя добри възможности за реализацията й на катарския пазар.

Десислава Танева е отправила покана към министър Ахмед Амер ал Хумейди за посещение у нас през есента с цел разширяване на двустранното сътрудничество между двете държави. Официалната визита е планувана за септември като министърът ще бъде придружен от представители на бизнеса. По време на нея ще бъдат уточнени финалните параметри на договорните отношения между двете страни в областта на земеделието.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА