Вицепремиерът по европейките фондове поема координацията по програмата за сътрудничество „България-Швейцария“

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Правителството определи заместник министър-председателя по европейските фондове и икономическата политика за ръководител на Националното координационно звено по програмата за сътрудничество „България-Швейцария“. Това съобщават от пресцентъра на Министерски съвет. До момента ръководител е бил директорът на дирекция „Мониторинг на средствата от Европейския съюз“ в администрацията на Министерския съвет.

Промяната се налага заради спецификата на програмата. Един от основните мотиви е предстоящото подписване на Споразумението за тематичен фонд по проект „Швейцарска подкрепа за въвеждане на Дуална система на професионално обучение в България“, както и подписването на проектните споразумения за проектите в тематична област „Околна среда и инфраструктура“ по програмата: проект „Екологосъобразно обезвреждане на излезли от употреба пестициди и други препарати за растителна защита с изтекъл срок на годност“ и проект „Проучване и разработване на пилотни модели за екологосъобразно събиране и временно съхранение на опасни отпадъци от домакинства“.

Правителственото решение ще допринесе за гарантирането на устойчивостта в управлението, изпълнението и контрола на програмата, посочват от институцията.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА