Създават нови мобилни екипи за контрол на незаконната сеч

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Министерство на земеделието и храните създава 173 нови мобилни контролни екипа, като част от мерките, които предприема за контролиране на незаконната сеч на българските гори. Това съобщи министърът на земеделието и храните Десислава Танева, на представянето на мерки за ограничаване на незаконната сеч на дървесина в Държавното горско стопанство „Ботевград”, предава агенция „Фокус”.

„Тези мерки са два типа. Първият пакет от мерки са организационни на терен. Първо ще създадем нови 73 мобилни контролни екипа за дейностите в горските територии. Идеята на мобилните екипи е в различни територии от мястото, на което са създадени и работят, да контролират дейностите по добива и търговията с дървесина”, поясни Танева. „Второ въвеждаме по точно определен график маркирането на дървесината с идентификационен код с пластмасова пластина”, допълни министърът на земеделието и храните.

„Тази система е въведена в две или три поделения на горски предприятия, като от скоро тя е внесена и взета като модел от други страни. Ефектът от нейното използване е довел до 20% увеличаване на прихода или до пресичане на 20% незаконен добив”, уточни министър Танева.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА