„Пикадили” и „Карфур” се обединяват

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

Собствениците на веригите супермаркети „Карфур” и „Пикадили” са се споразумeли да обединят дейността си в търговията на дребно в България, се посочва в съвместно съобщение на двете компании, цитирано от агенция “Крос”.

Собственикът на „Карфур” е „КМБ България”, а „Пикадили” през първата половина на годината беше купена от „АП Март”, свързана с производителя на пилешко месо „Градус”.

Двете компании ще участват поравно в нов джойнт венчър, чийто капитал ще бъде увеличен с по 50% през тази и през следващата година, за да се подкрепи и стабилизира бизнесът и да се подобрят условията за плащане към доставчиците, се посочва в прессъобщението.

С мрежа от 75 магазина в у нас ще оперира новата компания, а общият оборот от търговските обекти за миналата година е 452 млн. лв. Броят на служителите надхвърля 3 хиляди.

Новата структура е оглавена от  Жером Лубер като регионален мениджър. Той е  настоящ изпълнителен директор на „Маринопулос Груп”, която държи правата на марката „Карфур”. Лубер има продължителен опит в търговията на дребно, бил е управляващ директор на “Карфур Гърция” в периода 2004-2008 г. и генерален мениджър за всички предпирятия в групата „Маринопулос”, оперираща бизнес за повече от 2,5 млрд. евро в Гърция, България, Албания, Скопие и Кипър.

Досегашните изпълнителни директори – Милош Ристич от „КМБ България” и Таня Косева-Бошова от „Пикадили”, ще управляват съвместно на местно ниво.

Стратегията на новата структура ще бъде насочена към разширяване на мрежата от магазини, както и успешната интеграция на двете марки с цел постигане на високо качество на продукти и услуги на оптимална цена за крайните клиенти, се посочва в съобщението.

За да стане споразумението окончателно, то трябва да получи официално одобрение от Комисията за защита на конкуренцията.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА