Фермери от Смолянско: Социални помощи срещу земеделска продукция!

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

Социалните помощи за безработните да са обвързани със създаване на социални земеделски стопанства. За това настояват фермери от Смолянско, според които социалните помощи не бива да са дадени наготово пари, предава БНР.

Част от помощите трябва да са срещу ангажимент на безработния да произведе определено количество земеделска продукция. Председателят на Сдружение “Планинско мляко” Милкана Йорданова обясни: “Помощите да са обвързани със саздаване на социални земеделски стопанства. Малко да поработва, заради това, че получава социална помощ безработният. Има и градина, има и ливада, има и земя. Ами, социална помощ, обаче и той да си помогне! Ако предаде, ако произведе еди колко си картофи, примерно, и да си ги продаде тия картофи. И да си вземе още парички. Парите да носят пари! А не наготово социална помощ за месеца да чака!”

Млекопроизводителите настояват да получават субсидии, равностойни на фермерите от другите европейски страни. След първи април 2015 г ще отпаднат квотите за млякото и ще има голям внос на суровина от Западна Европа, което ще доведе до дъмпинг на цените и ще затрудни българските фермери, прогнозира още Милкана Йорданова: “Субсидурано мляко, което ще дойде с 50 % по – голям размер на субсидията, ще направи дъмпинг на цените на млякото и нашите фермери … Те и сега работят с много малък процент печалба. Апелираме нашите млекопроизводители да получават толкова субсидии, колкото в Западна Европа. Всеки фермер получава доста по – голяма сума от нашия, българския фермер като субсидии.”

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА