Румънските пекари ще правят луксозен хляб по комунистически рецепти

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

В Румъния се възраждат продуктите от комунистическия период и стоките, които са били основни тогава, сега се превръщат в луксозни, пише www.romania-insider.com. Румънски пекари плануват да възобновят производството на хляб по рецепти от миналия век и да продават хляба като специален продукт.

От първи ноември румънците ще могат да си купят отново дългия 65 см “Букурещки хляб”. Сред останалите възродени рецепти ще са тези за полубял и черен хляб, които са били най-разпространени и най-евтини преди десетилетия.

Луксозните хлябове от  забравени рецепти ще съдържат захар, мляко и мазнина и ще са по-скъпи от другите, съобщава Aurel Popescu, президент на работодателска асоциация в пекарската индустрия. По думите му по тогавашните рецепти хлябът е бил по-здравословен в сравнение със сега, бил е по-естествен и без консерванти.

Хлябът по възстановени рецепти ще получава сертификат от земеделското министерство в страната, с който ще се гарантира, че продуктът не съдържа консерванти и е приготвен по стари рецепти.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама