Най-големият завод за свинско месо в Шотландия е изправен пред затваряне

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути
Най-големият завод за преработка на свинско месо в Шотландия  изглежда е пред затваряне, след като холандската фирма “Вион” съобщи на своя сайт, че не може да продължи да работи на загуба.
В изявление днес компанията заявява, че е предприела всички възможни стъпки, за да осигури бъдещето на бизнеса, но все още се губят почти 80 000 паунда на ден в съоръжението.
“Това е един много тъжен ден, който усърдно се опитвахме да избегнем през последните четири години, но огромните загуби, които инкасираме, означават, че вече няма алтернатива”, казва председателят на “Вион – Великобритания” Питър Бар.
“Има значително свръхпроизводство на месната индустрия във Великобритания и пазарните условия са изключително предизвикателни”, добавя той.
Фабриката е била закупена от “Вион” през август 2008 г., когато холандската фирма е придобила изпадналата във финансови затруднение “GCFG”. Новият собственик е наел над 1 700 души, а фабриката се е превърнала в най-голямото месопреработвателно предприятие на свинско месо, произведено в Шотландия,  обработвайки над 8 000 прасета всяка седмица.
Източник: Agra Europe
Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА