90 български изби представят близо 600 вина на специално изложение

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Събитието ще продължи до неделя

12-то издание на най-големия форум на българското вино DiVino.Taste започва днес в зала 1 на столичния “Интер Експо Център” и ще продължи до неделя, съобщават организаторите от DiVino. Форумът представлява професионална платформа за пряка комуникация и директен контакт между българските винопроизводители и ресторантьори, дистрибутори, крайни клиенти.

През 2023 г. изложението ще събере близо 90 от най-добрите български производители, които ще представят вината си пред публиката. Всеки производител има право да участва най-много със 7 вина, които ще бъдат представени от собствениците или винарите, създали виното. Всеки посетител ще има пряк контакт с хората, които стоят зад всяка от участващите български изби и ще може да опита и да се запознае с концепцията и философията им за вината. На разположение на посетителите ще бъдат за дегустация близо 600 вина.

Откриването за професионалисти и медии е от 14:00 до 16:00 часа днес, а от 16:00 до 21:00 часа изложението ще бъде отворено за всички посетители. Събитието ще продължи в събота и неделя, когато ще бъде на разположение на всички заинтересовани съответно от 11:00 до 20:00 и от 11:00 до 19:00 часа.

Организаторите са подготвили и богата програма от майсторски класове с винени експерти и чуждестранни лектори, предназначени за средно напреднали до напреднали винени любители и професионалисти.

Достъпът до изложението, както и до майсторските класове, е с билети. Билетът за майсторски клас дава право на достъп и до изложението за два от дните – събота и неделя.

Интересът към изложението постоянно се увеличава, отчитат организаторите. Докато в първото издание изложителите са били едва 37, през 2022 г. те наброяват 84. Посетителите също са се удвоили – от близо 3000 през 2011-а до над 6000 през последните две години.

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА