80 производители показват своите най-добри вина на изложение в столицата

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Всяка винарна има право да участва и представи създаването на 7 от своите вина

Единадесетото издание на най-големия форум на българското вино DiVino.Taste започва днес в зала 4 на “Интер Експо Център”, София, и ще продължи до неделя, съобщават организаторите от DiVino. Форумът представлява професионална платформа за пряка комуникация и директен контакт между българските винопроизводители и ресторантьори, дистрибутори, крайни клиенти.

Откриването за професионалисти и медии е от 14:00 до 16:00 часа днес, а от 16:00 до 21:00 часа изложението ще бъде отворено за всички посетители. Събитието ще продължи през събота и неделя, когато ще бъде на разположение на всички заинтересовани.

През 2022 изложението ще събере 80 от най-добрите български производители, като всеки от тях има право да участва най-много със 7 вина, които ще бъдат представени от собствениците или винарите, създали виното. Всеки посетител ще има пряк контакт с хората, които стоят зад всяка от участващите български изби и ще може да опита и да се запознае с концепцията и философията им за вината. Повече от 500 от най-добрите български вина ще са на разположение на посетителите и ще може да бъдат дегустирани.

Организаторите са подготвили и богата програма от майсторски класове, семинари, лекции и презентации.

През изминалите години DiVino.Taste се превърна в най-успешното събитие за популяризиране на качественото българско вино и винопроизводство. Броят на изложителите е нараснал от 37 в първото издание през 2011 г., на 84 през ноември 2019 г. В последното издание през 2021 г., въпреки рестрикциите заради пандемията, участие са взели 65 виноизложители. Посетителите също са се удвоили – от близо 3000 през 2011-а до над 6000 през последните две години.

ЕТИКЕТИ: ,
Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements