8 браншови организации организират протест в събота заради Стратегическия план

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

8 браншови организации организират протест в събота, 4-ти февруари на кръговото на Дунав мост, за да изразят недоволството си от заложените в Стратегическия план екосхеми. Браншовите организации настояват за спешни промени в Плана за земеделие на България до 2027 г.

“Представители на осем браншови организации от сектор „Плодове и зеленчуци“ месеци наред настояваме за промени в Стратегическия план за земеделие на България, така че той да е в полза на реалните производители на плодове и зеленчуци. Многократно предупредихме, че заложените там екосхеми ще вкарат производителите в капан. Резултат няма, а сега безпокойството ни е още по-голямо”, съобщават организаторите.

“Това ни принуждава да организираме мирен протест, който ще се проведе тази събота, 4 февруари, 2023 г. на кръговото на Дунав мост в гр. Русе от 14:00 до 18:00 часа.
Приканваме всички Вас, нашите колеги земеделци, да се включите за благото на всички ни. Промените са важни и наложителни”, допълват още те.

“Настояваме за справедлив стратегически план, за да можем да участваме по схемите и мерките в него. Най-после трябва да бъдем чути, разбрани и подкрепени. Крайно време е държавата да си влезе в ролята”, заявиха браншовиците.

Протестът организират:

Асоциация на овощарите в България
Добруджански овощарски съюз
Национална Био Асоциация
Съюз на дунавските овощари
Национален съюз на градинарите в България
Асоциация български зеленчуци
Българска асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните
Българска асоциация на производителите на оранжерийна продукция

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА