60 кораба със зърно излизат от Украйна до края на пролетта

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Храната ще бъде изпратена като хуманитарен товар в рамките на инициативата „Зърно от Украйна“

До края на пролетта ще бъдат изпратени 60 кораба в рамките на инициативата „Зърно от Украйна“, съобщават от Министерството на инфраструктурата на Украйна.

„Вторият кораб с 30 000 тона пшеница беше изпратен за Етиопия. BC CALLISTO е вторият кораб в рамките на програмата, стартирана от президента на Украйна Володимир Зеленски, в партньорство със Световната продоволствена програма (WFP) на ООН“, се казва в съобщението.

Отбелязва се, че в пристанището на Черноморск се товарят още два кораба NEVA и RUBYMAR, които ще доставят 55 000 тона хуманитарна пшеница за Сомалия и Судан.

Общо до края на пролетта Украйна планира да изпрати около 60 кораба с храна в нуждаещи се страни като част от хуманитарната инициатива „Зърно от Украйна“. Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи това във видеообръщение: „Като цяло до края на пролетта ще изпратим около 60 кораба с хуманитарен товар. Той буквално спасява милиони хора от гладна смърт. И аз съм благодарен на всички наши партньори, които се включиха в украинската инициатива“.

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА