4000 изпълнители участват в Старопланинския събор “Балканфолк”

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути
4000 изпълнители ще вземат участие в XXI издание на Старопланински събор „Балканфолк”. Съборът започна в петък и ще продължи до 20-и май във Велико Търново. 200 фолклорни състава и индивидуални изпълнители от всички етнографски области у нас ще покажат красотата на фолклора ни, става ясно от думите на организатора Калоян Николов, президент на Европейската асоциация на фолклорните фестивали. Наред със старопланинския събор се провежда и VIII Национален шампионат по фолклор „Еврофолк”.
В старата столица фолклора на страните си ще покажат и групи от Индонезия, Украйна, Турция, Молдова, Беларус, Казахстан, Испания, Македония, Индия, Иран и Унгария. Те ще участват в Световната купа по фолклор, която традиционно се провежда в рамките на Събора, уточняват от община Велико Търново.
Ежедневно надпяванията и надиграванията ще са в Летния театър в парк „Марно поле”.
Фестивалът и съпътстващите събития са част от музикалните празници „Евро фолк”, които се провеждат под егидата на Европейската асоциация на фолклорните фестивали и с подкрепата на Община Велико Търново.
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама