375 противоградни ракети са изстреляни през последното денонощие

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

375 противоградни ракети са изстреляни през последното денонощие. Най-много ракети са изстреляни в Стара Загора – 147. В Пловдив са около 116. В областите Враца, Сливен и Пазарджик са по-малко – от порядъка на от 20 до 60 ракети. Няма данни за твърди валежи, каза инж. Ваньо Славеев, директор на Изпълнителна агенция „Борба с градушките“, цитиран от Фокус. Той допълни, че в наличност в момента има 3391 ракети.
„Разделено на 198 площадки, това означава около 17 ракети средна зареденост, което за към края на сезона е твърде добре, така че имаме готовност да реагираме“, каза още инж. Славеев. Щетите от градушки през сезона са под 1 процент, което доказва, че защитата е ефективна.

През днешния ден  важи жълт код за  силен вятър в Черноморското крайбрежие, съобщават от  Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.  През деня вятърът постепенно ще отслабне. Към нощта срещу 24-ти отново се очаква усилване на вятъра от север със скорост 14-17 м/сек (7 бала по Бофорт) и пориви 18-20 м/сек (8 бала по Бофорт).

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА