26 изби представят България на изложението ПроВайн в Германия през март

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Посетителите ще се докоснат до автентичния български вкус

През 2024 г. България ще участва с национален щанд (зала 13/E01) на най-голямото международно изложение на вино и спиртни напитки ПроВайн, гр. Дюселдорф, Федерална република Германия, съобщават от Министерство на земеделието и храните (МЗХ). Изложението ще се проведе в периода 10-12 март 2024 г., като страната ни ще бъде представена от 26 български винопроизводители, които ще представят богата селекция от изискани български вина. Министерство на земеделието и храните финансира участието на винопроизводителите с държавна помощ.

Избите, които ще представят България на изложението, включват имена, като Ванков Трейд и вина Одесос, изба Карабунар, Тракия Вин, Скай Клуб с вина Типченица, изба Росиди, СиС Индъстрис, Вила Мелник, Валей Винтнерс с вина Боровица, ЛВК Брестовица, Мелник 2004, изба Орбелия на Фамили Партнерс, Загреус, Домейн Бояр, Златен Рожен, Блек Сий Голд, Шато Авли, Винпром Свищов, Сийуанс Спирит, Винарна Братанов, Заара уайн, Младенова изба, Винекс Славянци, Бургозоно, Бонония естейт и Поморие Вен Груп.

Събитието обещава да бъде фантастична възможност за изследване на уникалните вкусове и майсторството, които България може да предложи в света на виното.

Посетителите на българския щанд ще имат възможност да се отдадат на сетивно пътешествие сред вкусовете и ароматите на българските вина, да дегустират широка гама от изключителни вина, произведени по иновативни или традиционни методи и с разнообразна селекция от местни сортове грозде.

Нашите опитни изложители ще бъдат на разположение, за да представят на гостите същността и характера на всяко вино. Те ще предоставят информация за богатата история и уникалния тероар на нашите лозя, които са в основата на признанието на българските вина в световен мащаб.

Българските изложители ще имат възможност да обсъдят потенциални сътрудничества, да разпространят допълнителна информация за своите продукти и да отговорят на всякакви въпроси относно техните вина.

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА