2016 г. вероятно ще бъде по-гореща от 2015 г.

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

2016 г. вероятно ще бъде по-гореща от 2015 г., която вече отбеляза рекорд, съобщи британската Метеорологична служба, предава “Дневник”.

Средните температури догодина ще бъдат с между 0.72 и 0.96 градуса по Целзий по-високи от средната температура за периода 1961 – 1990 г., която беше 14 градуса.

До края на 2016 г. ще сме преживели три поредни години, които или са били рекордни по отношение на температурите, или са били близо до рекорда, заяви Адам Скейф, който оглавява дългосрочните прогнози на службата.

Според метеоролозите това се дължи на глобалното затопляна и на влиянието на климатичното явление “Ел Ниньо”. Прогнозата не взема под внимание случайните събития, като например изригването на вулкани, уточняват от службата.

Климатичните промени вече заплашват поне 10 млн. бедни с глад през 2015 г. и 2016, предупреди благотворителната организация Oxfam. Това се дължи на сушата и непредвидимите валежи, които се случват заради затоплянето и “Ел Ниньо”. Само в Етиопия 4.5 млн. души се нуждаят от хранителни помощи.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА