2013 г. е рекордна в производството на енергия от ВЕИ в световен мащаб

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Миналата година е достигнато рекордно висок дял на енергията от възобновяеми източници в енергийния микс и са направени рекорден обем инвестиции, почти 200 млрд. евро, в технологии за добиване на „зелена енергия“. Данните се отнасят за производството на енергия в световен мащаб, съобщава Klimaretterinfo.de, като се позовава на информация от Международната агенция по енергетика (МАЕ).

През 2013 г. енергията от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) съставляват почти 22% от световния енергиен микс и с това се нареждат с природния газ по произведено количество. Производството на „зелена енергия“ е достигнало еквивалента на 5.070 тераватчаса ток което е с 240 тераватчаса повече в сравнение с предходната година. По прогноза на МАЕ през 2020 г. 26% от енергията в световен мащаб ще бъдат произведени от ВЕИ.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements