2000 паунда награда за участие в ново веганско проучване

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Компания търси петима души, които да се включат в проучване за веганите. Целта им е да открият какви недостатъци могат да възникнат при спазването на такъв тип диета и са готови да платят на всеки участник по 2000 паунда.Хората, които по принцип се хранят с месо в ежедневието си, ще трябва да спазват нов режим за 3 месеца. През този период те няма да могат да ядат месо или животински продукти, дори такива, които които включват мед.

We Are Feel, иска да види какво влияние има преминаването към веганска диета върху хранителните нива на човека. На участниците ще бъде предоставен веган диетичен план за продължителността на изследването и ще бъдат изпращани седмични кръвни тестове, които сами да правят и да изпращат обратно. Фирмата активно ще проследява и следи нивата на хранителни вещества и минерали при всеки кандидат. Витамините и минералите, тествани в проучването, включват В12, желязо, фолат, йод и витамин D. Те се намират в изобилие в месото и животинските продукти и често могат да паднат под препоръчителното ниво за хора след веган диета.

Петимата кандидати ще бъдат избрани на 11 ноември, като  от компанията се се надяват да започнат проучването още в началото на декември. Желаещите да се включат в изследването трябва да са на възраст от 18 до 60 години, да нямат основни здравословни проблеми, като диабет, затлъстяване или хипертиреоидизъм, както и да са яли месо последователно поне шест месеца преди това.

 

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА