20 години прогрес в земеделието: едно незабравимо парти и една благотворителна кауза!

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
5 Минути

Най-голямата благотворителна кампания в сектор земеделие

Какво е общото между Gipsy Kings, Капачки за бъдеще и нашумялата българска певица Дара ?
Общото всъщност се оказа НИК и празнуването на 20 годишния юбилей на компанията, известна като пионер в прецизното земеделие у нас.

Преди съвсем малко повече от 20 години Иво Куманов основава НИК, докато е още студент, откривайки възможности за дигитализиране и подобряване на редица процеси в Българското земеделие.

НИК е една компания, която се стартира с 300 лв бюджет през 2002 от Иво, а днес оперираме с маааалко повече бюджет, присъстваме в над 10 държави на 2 континента и екип от над 280 човека. Екип, който мечтае и успява да сбъдваме заедно.” – разказа Калоян Куманов

За този период едни от най-запомнящите се постижения на компанията са дигитализирането на границите на имотите, анонсирането на първия автопилот (днес няколко хиляди трактори се движат сами), първата платформа за сателитен мониторинг на посевите, разработена в Източна Европа и много много други, за които всеки един от вас би се сетил.

“Нещо, което искаме да запазим и през следващите години, че не искаме бизнесът ни да става само числа, а да създава щастие и да подобрява средата около нас, да има отпечатък.” – сподели Иво Куманов
Днес компанията е лидер не само в сферата на прецизното земеделие, но и в предоставянето на комплексни решения, помагащи на клиентите на компанията да водят прогреса в земеделието.

НИК – 20 години води прогреса на полето

Това е надпис, който почти всеки от нас вижда в последните месеци из различни билборд локации из страната. Развръзката дойде на 25.10.2022 в знаковата зала Джон Атанасов, където в присъствието над 600 човека – официални гости, партньори, клиенти, приятели и служители на НИК се състоя събитието по повод юбилея.

Компанията отбеляза 20 години с гости от 19 страни под музиката на любимците на много фермери Gipsy Kings, младата българска изпълнителка Дара и незабравимо дрон шоу. Настроението и изненадите бяха очаквани, но неочакваното бе каузата, която Иво и Калоян са решили да подкрепят и на която бе посветен юбилея.

“Доброто не трябва да се прави тайно и именно затова всеки може да види кой и колко е дарил в нашата кампания. Защо избрахме каузата на Капачки за Бъдеще? Познаваме Лазар от доста години, познаваме неговата мисия и резултати, които е постигнал. Той самият е променил много и ще ни помогне да направим нещо, което ще остане за дълго и ще спаси животи.” – сподели Калоян Куманов по повод кампанията, която НИК подкрепя със своя рожден ден.

Заедно с клиенти, партньори и екип НИК успя да събере 100 000 лв за закупуване на детска неонатална линейка, съвместно с кампанията Капачки за Бъдеще и нейния основател Лазар Радков, който също благодари на гостите лично от сцената.
“ Видяхте, че за нас е важно да се движим в правилната посока дори и ако това не винаги означава да следваме стереотипите. И също така е важно да развиваме хората в компанията и да инвестираме в средата. Това е една от причините да организираме най-голямото до момента благотворително събитие в сектор земеделие.” – сподели Калоян Куманов по повод кампанията, която НИК подкрепя със своя рожден ден.

GROW FORWARD – Вчера, днес и утре водим прогреса на полето

“Заедно с вас водим прогреса на полето – това го правим вече 20 години. Растем напред – ние като индивиди, екип и общност. Растежът винаги е бил важна част от ДНК-то на НИК и ако трябва да го опишем с 2 думи, то те биха били: GROW FORWARD. Използвам този тържествен момента да обядя, че това е нашият нов слоган.” – сподели Иво Куманов от сцената.

С поглед в бъдещето всеки член на екипа на НИК продължава да следва общата мечта.
“А каква е нашата мечта за бъдещето? – заедно да направим един по-автоматизиран, по-вълнуващ и успешен земеделски сектор.” – допълни Иво Куманов

НИК отбелязва своята 20-годишнина

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА