1762 агрочиновници в страната, най-много в Пловдив, най-малко в Габрово

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

1762 служители могат да работят на щат в областните дирекции „Земеделие“ в цялата страна. Това става ясно от промяната в устройствения правилник на областните дирекции „Земеделие“, която е публикувана в последния брой на Държавен вестник. Общата численост намалява с 52 щатни бройки, които преминават към Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Това се налага съгласно разпоредбата на § 39, ал. 1 от преходните и заключителни разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър, според който в срок един месец от влизането му в сила министърът на земеделието и храните и министърът на регионалното развитие и благоустройството предприемат необходимите действия за изменение на устройствените правилници на двете ведомства.

Данните показват, че най-много служители имат областна дирекция „Земеделие“ в Пловдив – 105 човека, следвана от София – област със 101 чиновника, а най-малко ОД „Земеделие“ в Габрово – 36.

 

Численост на областните дирекции „Земеделие“

 

Благоевград 84

Бургас 84

Варна 74

В. Търново 63

Видин 62

Враца 62

Габрово 36

Добрич 76

Кърджали 57

Кюстендил 54

Ловеч 55

Монтана 63

Пазарджик 63

Перник 46

Плевен 73

Пловдив 105

Разград 52

Русе 54

Силистра 54

Сливен 48

Смолян 61

София-град 44

София област 101

Стара Загора 66

Търговище 44

Хасково 72

Шумен 64

Ямбол 45

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА