1600 лв. глоба за рибар, хванал 4 пъстърви в забранена зона

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути
1 600 лв. ще трябва да плати рибар от Девин затова, че го хванали да лови риба в забранена зона, а на всичкото отгоре нямал и риболовен билет. Това става ясно от решение на Районен съд-Девин, с което се потвърждават наказателните постановления на началника на Отдел „Рибарство и контрол – Южна България“, към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА).
Риболовецът бил заловен при река „Широколъшка“, в участъка на Рибно стопанство „Девин – 2“ с въдица, а в найлонов плик в елека му имало 4 риби от вида дъгова пъстърва с общо тегло 1,2 кг. Той не предоставил никакви документи на проверяващите, след което всички потеглили към Полицейския участък в Девин. За това, че лови в забранена зона и няма риболовен билет му написали два акта. Първият е в размер на 1 500 лв., а вторият – на стойност 100 лв., за различните нарушения, съобщи dariknews.bg.
Магистратите в Девин смятат, че по безспорен начин са установени нарушенията и няма основание да бъдат отхвърлени наказателните постановления и ги потвърждават изцяло. Решението подлежи на обжалване.
Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА