1500 птици умъртвени птици заради нюкасълска болест

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Близо 1500 домашни птици са унищожени в село Глухар край Кърджали заради псевдочума, това е съобщил директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Георги Грозев, информира “Дарик”. Грозев е о сигналът за нюкясълската болест, както се нарича още псевдочумата по птиците, е подаден преди седмица.

Ветеринарят казва още, че своевременно са взети проби, а резултатът от тях, излязъл миналия петък, бил положителен. Птиците са умъртвени вчера.

Всички собственици на животни, които са унищожени, ще бъдат компенсирани. В помещенията, в които се отглеждат птиците в селото, ще бъдат двукратно дезинфекцирани. Едната дезинфекция ще бъде извършена още днес, а седмица по-късно – и другата.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА