15 членове на ЕП с призив за прекратяване санкциите срещу Русия

Кирил Александров
Кирил Александров
1 Минути

15 членове на Европейския парламент са изпратили искане до малтийския министър на земеделието и до еврокомисаря по земеделието в навечерието на Съвета по селско стопанство и рибарство в Брюксел с искане за преразглеждане на санкциите срещу Русия. “Ембаргото, което Русия наложи, постави под голям натиск вече страдащия земеделски пазар на Европейския съюз. Фермерите и земеделските кооперации загубиха един от най-големите си пазари за износ”, гласи писмото, предават от пресцентъра на евродепутата Момчил Неков, инициатор на апела. В обръщението се посочва още, че санкциите срещу Русия трябва да бъдат постепенно преустановени, докато мирният процес между Русия и Украйна прогресира, а не само когато Минският мирен план бъде изцяло осъществен.

По думите на Неков в резултат на ембаргото и ответните мерки на Москва, икономическият спад в ЕС за 2016 г. възлиза на 17,6 милиарда евро, а закритите работни места наброяват  400 хиляди.

Освен Неков в писмото са се включили 14 депутати от Австрия, Италия, Белгия, Финландия, Германия, Португалия, Кипър, Гърция и Франция.

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама