145 литра ракия задържаха в Бургас

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

145 литра нелегален алкохол задържаха митнически служители в Бургас при две поредни проверки. По засечена подозрителна обява за продажба на ракия в интернет митнически служители от Митница Бургас установяват контакт с продавача и се срещат с него на паркинг на територията на град Бургас. Той пристига на срещата с автомобил, в чийто багажник при последвалата митническа проверка са открити 10 пластмасови туби, пълни с общо 100 литра етилов алкохол с характеристики на ракия по цвят и мирис.
При друга проверка бургаските митнически служители посещават търговски обект, разположен в частен имот в квартал „Долно Езерово”. В магазина не са установени акцизни нарушения, но при последвалата митническа проверка на целия имот, във външна пристройка зад търговския обект са открити 5 пластмасови туби, съдържащи общо 45 литра етилов алкохол с характеристики на ракия.
Работата и по двата случая продължава. За задържаните общо 145 литра нелегален алкохол не са представени документи за произход и платен акциз. Взети са проби за анализ и след получаване на резултатите от експертизата ще бъдат образувани административнонаказателни производства.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама