144 бенефициера в рибарския сектор получават компенсации заради войната в Украйна

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Преди края на годината отварят нов прием по схемата, следва бърза оценка и разплащане

По четирите процедури по Програмата за морско дело и рибарство (ПМДР) 2014-2020 за предоставяне на компенсации за последствията от войната в Украйна са одобрени 144 проектни предложения и се сключват договори на стойност общо 3 млн. евро, стана ясно от заместник-министърът на земеделието и храните доц. Деян Стратев по време на Годишната среща за преглед на Европейския фонд за морско дело и рибарство (ЕФМДР) 2022 г. в Брюксел. Първите сключени договори вече са подали искания за плащане и предстои изплащане на първите компенсации, съобщи заместник-министърът. Той обяви, че преди края на годината ще се обяви прием и за предоставяне на компенсации за последствията от войната в Украйна и за 2023 г. Планираният бюджет е в размер на 12,3 млн. лв. Приемите ще продължат 90 дни и следва бърза оценка и разплащане.

Анализирахме областите, които се нуждаят от подобрение и положихме всички усилия за изпълнението на Програмата за морско дело и рибарство (ПМДР) 2014-2020 г. С опита, който имаме от предходните два програмни периода, ние работим за по-успешното изпълнение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури (ПМДРА) 2021-2027., обясни заместник-министър Стратев.

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА