Цените на едро на агнешкия бут са от 13,25 лв./кг до 15,53 лв./кг. По-ниска е стойността в Пазарджик и Смолян, а най-висока е в столицата. Средната стойност на едро у нас за периода 14-21 март е 14,11 лв./кг или процент повече спрямо предходната седмица, сочи ценовият анализ на земеделското министерство.
Най-евтино се е продавало агнешкото бутче в пловдивските супермаркети – 12,99 лв./кг, а най-скъпо – в Шумен – 15,99 лв./кг. Средната цена на агнешки бут във веригите у нас е 14,56 лв./кг, с 1% по-ниска цена от предходната седмица. В по-малките търговски обект агнешкият бут е бил между 11,70 лв./кг в Бургас и 15,25 лв./кг в София. Средната цена на дребно на агнешки бут в малките магазини у нас е 13,96 лв./кг, което е с 0,4% по-висока на седмична база.
Ценовият анализ показва, че през наблюдавания период агнешкият бут на дребно е с 0,60 лв./кг или с 4,3% по-скъп спрямо по-малките магазини.
Агнешката плешка на едро остава на цена от 12,55 лв./кг в Габрово до 15,05 лв./кг в София, в големите вериги стойността се покачва с 3,2% на седмична база, до 14,44 лв./кг, а в по-малките обекти – цената е 13,55 лв./кг, което е с 0,4% по-скъпо спрямо предходната седмица.