1067 извънредни проверки за Никулден

Кирил Александров
Кирил Александров
1 Минути

1067 извънредни проверки са извършени на територията на цялата страна за Никулден. Контролът е осъществен от инспекторите към Българска агенция по безопасност на храните. Като обектите  са за производство и търговия с риба и рибни продукти, складове за търговия на едро и дребно, заведения за обществено хранене, пазари и борси на територията на цялата страна, съобщават от БАБХ.

След инспекцията са съставени 9 акта за установяване на административно нарушение и са издадени 3 предписания. Констатираните нарушения са за продажбата на риба в не регистрирани обекти, неспазване на температурните условия за съхранение на продуктите и  транспортирането им с нерегистрирани по Закона за ветеринарномедицинската дейност превозни средства. Продажбата на риба с изтекъл срок на годност и тази година е сред честите търговски практики. След ревизирането 22 кг охладена риба е насочена за унищожаване.

Още по темата: Глобяват търговци на риба с над 5 бона за нередовни везни

 

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА