1000 дка ще бъдат засети с шафранов минзухар

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Държавата ще подкрепи засаждането на 1000 дка полета с шафранов минзухар. Това е станало ясно на среща в Кърджали между експерти от Министерство на земеделското със стопани, които експериментално отглеждат растението, съобщава БНР.

Фермерите могат да получат субсидия между 2 000 и 8 000 евро по мярката за подпомагане на малки стопанства. Идеята на производството е растението да се търгува на световните пазари и да бъдат сключени договори с фармацевтични компании и търговски вериги.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА