1000 декара гори залесяват в Североизтока

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Предвидени са и 35 660 броя акация за подпомагане на сектор „Пчеларство“

Близо 1000 декара нови гори ще бъдат залесени през тази година на територията на Североизточното държавно предприятие. От тях 244,5 декара  са в област Варна, 26 декара са в област Търговище и 84 в област Шумен. Най-много са предвидените за залесяване площи в област Добрич – 603 декара.

Окачва се около 530 000 фиданки, отгледани в разсадниците на предприятието да бъдат използвани по време на залесителната кампания през тази година. Най-многобройни от тях са от вида цер – 302 200 броя и полски ясен – 55 500 броя. Ще бъдат използвани още дръвчета от видовете благун, ясен, явор, топола, над 30 000 броя сребролистна липа и 35 660 броя акация за подпомагане на сектор „Пчеларство“.

Средствата, предвидени по кампанията за залесяване за тази година са над два милиона лева. В тях влизат и дейностите по семесъбиране, производство на фиданки, почистване на площите предвидени за залесяване, почвоподготовка, попълване на вече създадени през предходни години горски култури и отглеждане на млади гори, съобщават още от „Североизточно държавно предприятие“

 

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА