1 526 договора за над 326 млн. лева са изготвени по двете процедури по НПВУ

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) изготви 1 536 договора по двете процедури от Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) – по процедура № BG-RRP-6.004 „Инвестиции в технологична и екологична модернизация“ и по процедура № BG-RRP-6.006 „Центрове за подготовка за предлагане на пазара и съхранение на плодове и зеленчуци“.

Общата стойност на одобрената субсидия на подготвените за подписване договори надхвърля 326 млн. лв.

Припомняме, че в края на април бяха одобрени за финансиране общо 1 582 предложения за изпълнение на инвестиции по НПВУ.

От тях по процедура № BG-RRP-6.004 „Инвестиции в технологична и екологична модернизация“ са одобрени за финансиране 1 558 предложения за общо 320 503 126 лв. Останалите 24 одобрени предложения, за 14 094 381 лв., са по процедура № BG-RRP-6.006 „Центрове за подготовка за предлагане на пазара и съхранение на плодове и зеленчуци“.

Още в края на април ДФЗ изпрати на одобрените кандидати по двете процедури чрез системата ИСМ – ИСУН 2020 уведомителни писма за представяне на документи, че същите отговарят на условията за финансиране по НПВУ.

Припомняме още, че бюджетът за предложенията за изпълнение на инвестиции по Плана се осигурява чрез Механизма за възстановяване и устойчивост и от националния бюджет за невъзстановим данък върху добавената стойност (ДДС).

Към настоящия момент общо 1 536 бенефициери са предоставили изискуемите документи, по които е извършена проверка и са изготвени договори. От тях 1 512 договора, за общо 312 549 157 лв., са по процедурата за инвестиции в технологична и екологична модернизация. Останалите 24 са по другата процедура – за финансиране на центрове за плодове и зеленчуци. Безвъзмездна финансова помощ за тях възлиза на 14 094 381 лв.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама