Животновъдите протестират днес срещу ниските ставки

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Протест на фермери блокира движението по  магистрала „Струма” при Симитли днес. Демонстрацията започна в  11 часа. Недоволството е на животновъди и зеленчукопроизводители, които протестират срещу проект на Стратегическия план в сектор „Животновъдство”.

Според тях ставките, определени от Брюксел, са занижени. Земеделците изпратиха и писмо до президента Румен Радев с искане за директорски оставки. Според Иван Чалъков от Съюза на животновъдите протестът е бил продиктуван от липсата на обществено обсъждане на Стратегическия план преди да бъде изпратен, съобщава Нова ТВ.

“Нещата, заложени в плана са в нащ ущърб. В схемите му са заложени много повече животни, но не са смятани на максимална ставка. Това разминаване трябва да се обясни. 625 млн. бяха заложени, но като ставка не се получава броя животни. Ставката намалява, ако животните се увеличат”, споделя той.

Според Чалъков определението “максимална ставка” трябва да отпадне. “Планът може да бъде върнат и отворен през януари, а за месец да бъде преработен и пак да се подаде към ЕК. Можем да кандидатстваме и по условията от предходния период”, обясни Чалъков.

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА