Животновъдите отлагат протеста си в очакване за среща с Пламен Орешарски

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Животновъдите отлагат с два дни протеста. Това предаде ИА „Фокус”, цитирайки Пенка Христова, председател на Съюз на животновъдите в България. „На среща днес с министър Димитър Греков, ресорните министри, представители на Държавен фонд „Земеделие”, експерти и представители на браншовите организации се реши до два дни министър Греков да ни срещне с министър-председателя Пламен Орешарски и с министъра на финансите, за да може тези средства от около 16 милиона да бъдат осигурени за животновъдите и да бъдат платени през следващите дни”, обясни тя.

„Ако парите не бъдат изплатени се взе единодушно решение да има протестни действия в четвъртък. За пореден път даваме толеранс на управляващите. Разбираме министъра, тъй като в бюджетната рамка са предвидени други средства, но в момента след актуализация на бюджета явно някой не си е свършил работата, разчитаме на този толеранс, тъй като и за нас е неприятно да излизаме на протести постоянно”, каза още Пенка Христова.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements