Животновъди внесоха декларация в прокуратурата относно “син език”

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Животновъдите сигнализираха главния прокурор за безхаберието на изпълнителната власт заради болестта „син език”, каза пред журналисти председателят на Националния говедовъден съюз Димитър Зоров, предава агенция “Фокус” и допълва, че прокуратурата е потвърдила, че е входирана декларация от животновъдите.

За вината относно разпространението на болестта Зоров коментира, че е виновен е този, който е отказал средствата и Агенцията по храните ги е поискала чрез министъра на земеделието, а Министерски съвет ги отказва като нецелесъобразни.

Ректорът на Тракийския университет и бивш служебен министър на земеделието проф. дсн. Иван Станков е посочил, че областите Кърджали, Разград, Хасковско са критични, що се отнася до заболяването.

Заместник-изпълнителният директор на агенция д-р Радослав Карабаджаков е коментирал, че всички действия на БАБХ са били адекватни, въпреки обвиненията, че реакциите са били забавени.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА