Царевица

Царевица – това е втората по значение култура у нас след пшеницата. Тя служи като суровина в хранително-вкусовата промишленост, фураж за животните, храна за хората.

Царевичните зърна се използват и за производство на декстрин, глюкоза, растителни масла, лекарства, спирт, хартия, нишесте, витамини и др. У нас през последните десетилетия културата се отглежда предимно като фуражна.

Прочети повече

Всички публикации от Царевица

Румъния е изнесла храни за над 2 млрд. евро за 6 месеца

Румъния е изнесла хранителни продукти на стойност над 2 млрд. евро през

Цените на царевицата от новата реколта на борсите в ЕС паднаха под...

Цените на царевицата от новата реколта паднаха през последната стопанска седмица на

САЩ очакват много добра реколта от царевица

Цените на царевицата продължават да бъдат доминирани от очакваната много добра реколта

Бразилия отглежда с 3.9% повече биотехнологични култури през стопанската 2014/15 г. в...

Общата площ засадена с биотехнологични култури в Бразилия през стопанската година с

Анализ: Очаквания за световната реколта от пшеница и царевица

Очакваното вече се превръща във факт. Световната реколта от пшеница и царевица

През 2014 г. САЩ ще ожъне рекордно количество царевица и соя

Производството на царевица в САЩ за първи път ще достигне 14.03 млрд.

Преходният остатък от царевица на световните пазари в края на 2014/15 г....

Преходният остатък от царевица на световните пазари в края на стопанския сезон

Украйна изнeсе 1,3 млн. т. зърно от новата реколта

От началото на новата стопанска 2014/15 г. Украйна е изнесла 1,30 млн.