Царевица

Царевица – това е втората по значение култура у нас след пшеницата. Тя служи като суровина в хранително-вкусовата промишленост, фураж за животните, храна за хората.

Царевичните зърна се използват и за производство на декстрин, глюкоза, растителни масла, лекарства, спирт, хартия, нишесте, витамини и др. У нас през последните десетилетия културата се отглежда предимно като фуражна.

Прочети повече

Всички публикации от Царевица

Завърши сеитбата на царевица и слънчоглед в област Добрич

Сеитбата на маслодаен слънчоглед и царевица за зърно в област Добрич е

Оптимална стратегия за реализиране максималния потенциал на царевицата

Производителите с опит в производството на царевица знаят, че това е култура,

Генномодифицираните култури намаляват изхвърлянето на парникови емисии и увеличават доходите на фермерите

Генетично модифицираните култури (ГМК) са допринесли значително за намаляването на вредните емисии

Слаб интерес към износа на царевица за Китай

В момента се водят преговори за износ на още 14 агропродукта, съобщава

AMIS прогнозира свит световен пазар на царевица през 2014/15 г.

През стопанската 2014/15 г. световният пазар на царевица ще се свие, производството

Сериозен спад в издадените лицензии за износ на мека пшеница от ЕС

Лицензиите за износ на мека пшеница, издадени от Европейския съюз през последната

Приходите от използването на генномодифицирани технологии в световен мащаб през 2012 г....

Директните приходи от генномодифицирани култури (ГМК) в световен мащаб през 2012 г.

Издадените лицензии за износ на пшеница от ЕС надвишиха 25 млн. тона

През последната седмица от април издадените от Европейския съюз лицензии за износ

ИАСАС призна 14 хибрида царевица на Селскостопанска академия

Със заповед на Министъра на земеделието и храните беше одобрено решението на

ЕС ще одобри вноса на две генномодифицирани култури

Европейският съюз вероятно ще разреши отново използването на генетично модифицираната соя (ГМС)

Производители на царевица в ЕС промотират алтернатива в „зелените мерки“ на ОСП

Производителите на царевица в Европейския съюз трябва да смилат остатъците от продукцията

РЕКЛАМА