Царевица

Царевица – това е втората по значение култура у нас след пшеницата. Тя служи като суровина в хранително-вкусовата промишленост, фураж за животните, храна за хората.

Царевичните зърна се използват и за производство на декстрин, глюкоза, растителни масла, лекарства, спирт, хартия, нишесте, витамини и др. У нас през последните десетилетия културата се отглежда предимно като фуражна.

Прочети повече

Всички публикации от Царевица

Прибирането на ябълки и картофи в Кюстендилско е към края си

Прибирането на реколтата от картофи в област Кюстендил е пред приключване по

Прогнози за производството на соя и царевица в САЩ за 2014/15 г.

Производството на царевица и соя в САЩ през стопанската 2014/15 г. ще

Международни борси: Благоприятни тенденции за царевицата и соята

В началото на седмицата (понеделник, 6 октомври) се запазиха благоприятните петъчни тенденции

Кои фактори движат цената на зърното?

Колебанията в цените на основните зърнени култури, особено в периода от 2006

Кнежа чества царевицата за осми пореден път

Кнежа отбелязва дни на царевицата за осми пореден път тази година, става

Европейската комисия удвои вносните мита за царевица, ръж и сорго

Трайно ниските цени на царевицата на международните пазари станаха предизвикаха Европейската комисия

Румъния е изнесла храни за над 2 млрд. евро за 6 месеца

Румъния е изнесла хранителни продукти на стойност над 2 млрд. евро през

Цените на царевицата от новата реколта на борсите в ЕС паднаха под...

Цените на царевицата от новата реколта паднаха през последната стопанска седмица на

САЩ очакват много добра реколта от царевица

Цените на царевицата продължават да бъдат доминирани от очакваната много добра реколта

РЕКЛАМА