Царевица

Царевица – това е втората по значение култура у нас след пшеницата. Тя служи като суровина в хранително-вкусовата промишленост, фураж за животните, храна за хората.

Царевичните зърна се използват и за производство на декстрин, глюкоза, растителни масла, лекарства, спирт, хартия, нишесте, витамини и др. У нас през последните десетилетия културата се отглежда предимно като фуражна.

Прочети повече

Всички публикации от Царевица

Общата площ засята с генномодифицирани култури в Бразилия е достигнала 42.2 млн.ха...

Общата площ засята с генномодифицирани култури в Бразилия е достигнала 42.2 млн.ха

EFSA отхвърли съображенията на България за ГМО царевицата MON 810

Европейският орган за безопасност на храните (EFSA) по молба на Европейската комисия

FAO: Световното производство на житни култури през 2014 г. ще отбележи абсолютен...

Световното производство на житни култури (включително бланширан ориз) през 2014 г. ще

Над 50% поражения от полски мишки в по-малките блокове с царевица в...

Няма опасност неприбраната царевица в област Пазарджик да мухляса от влагата, защото

Над 96% от царевицата във Варненско е реколтирана

Средният добив на царевица във Варненска област до момента е  673 килограма от

Днес е Андреевден!

Днес отбелязваме Андреевден. На този ден е известен още като празник на

Европейският съюз ще ожъне 74 млн.т. царевица

През 2014 г. реколтата от царевица в Европейския съюз ще бъде 74

ГМО увеличават добивите на земеделски култури със средно 21%

Използването на биотехнологии при отглеждането на земеделски култури намалява употребата на химически

Прибирането на царевица в Добричко продължава

Жътвата на царевица в област Добрич все още не е приключила, съобщава

Над 70% от площите с царевица във Варненско са реколтирани

Средният добив на царевица във Варненска област до момента е 679 кг.,

Ниските температури, а не валежите са причина за закъснението с прибирането на...

Закъснението по прибирането на реколтата от слънчоглед и царевица в региона на

РЕКЛАМА