Царевица

Царевица – това е втората по значение култура у нас след пшеницата. Тя служи като суровина в хранително-вкусовата промишленост, фураж за животните, храна за хората.

Царевичните зърна се използват и за производство на декстрин, глюкоза, растителни масла, лекарства, спирт, хартия, нишесте, витамини и др. У нас през последните десетилетия културата се отглежда предимно като фуражна.

Прочети повече

Всички публикации от Царевица

ЕС разпредели квотите си за безмитен внос на царевица през втората половина...

Европейският съюз разпредели чрез търг цялата квота за безмитен внос на царевица

17,8% от световния износ на слънчогледово семе през 2013 г. е осъществен...

През 2013 година България е най-големият износител на слънчогледово семе в световен

Невъзможно е да се изследва ефектът от отглеждането на ГМ и обикновена...

Европейската комисия не успя да събере достатъчно научни данни, за да оцени

Остава забраната за отглеждане на генномодифицирана царевица в България

Забраната за отглеждане на генномодифицирана царевица в България остава, съобщават от правителствената

Прогноза на USDA за реколтите царевица, пшеница и соя в САЩ през...

В средата на юни реколтата царевица в САЩ е оценена като най-добрата

МСЗ повиши прогнозата си за световното производство на зърнени култури през 2014/15...

Международният съвет по зърното повиши прогнозата си за производството за 2014/15 г.

Експортът на американски земеделски стоки през 2014 г. ще бъде рекордно висок

Експортът на американски земеделски стоки ще достигне рекордно високо ниво през 2014

Новини от стоковите пазари в България и света

Новини от пазарите в България Земеделските култури продължават с низходящия си тренд

Износът на мека пшеница от ЕС остава силен

През изминалата стопанска седмица ЕС издаде лицензии за износ на 249 000

РЕКЛАМА